Vi har det du trenger til din "stuefugl"

 
Fuglefôr
Fuglesnacks
Leketøy
Fuglebur
Vitaminer & mineraler
Badekar
Sittepinner

 

Tam fugl

Ønsker du en tam fugl bør du stort sett velge en undulat, parakitt eller papegøye eller en annen krumnebbet fugl. De beste er å skaffe seg en ung fugl som du prøver å få trygg og føle tillit til deg. Steg for steg nærmer du deg til den er blitt trygg og føler en slags flokktilhørighet med familien. Husk kom alltid nede i fra med hånden, de fleste farer for en fugl kommer oven i fra. Når du har fått fuglen så tam som du ønsker kan du sette inn en partner. Fugler er flokkdyr som gjerne vil være flere  sammen. Velg størrelse på bur etter hvor mange fugler du ønsker å sette sammen. Parakitter trenger større bur med kraftigere sprinkler.

Tropiske fugler

Finker spissnebbet, tropefugl blir ikke så lett tam og trives aller best i flokk med flere fugler. De trenger mindre bur enn f.eks store parakitter, men bør ha et romslig bur hvor de kan aktivisere hverandre.

Plassering av stuefugl

Alle bur må plasseres på et trekkfritt sted. Ønsker du å plassere det på kjøkken bør du være ekstra oppmerksom på osen fra selvrensende ovner eller stekepanner.

Stell og pleie av fugl

Foruten frø eller pellets av god kvalitet skal det være tilgang til sand med trekull. Gi gjerne frisk frukt eller grønt daglig, men husk for mye frukt kan være fetende. Her er noen av tingene du bør unngå: Avokado, kål, potet, løk og banan. Det finnes godt utvalg av godbiter, krackers og tørket frukt hos din faghandel. Sett inn sittepinner i forskjellige størrelser som ikke er glatte for variasjon i klogrep og pussing av nebb. De fleste fugler setter pris på et badekar eller gi den  eller en dusj fra en dusjeflaske med godt varmt vann  for å få renset og vasket sine fjær.

Ønsker du mer informasjon finner du mattilsynets veiledninger her:
Hold av undulat hos Mattilsynet.
Hold av papegøye hos Mattilsynet.
Hold av finkefugl hos Mattilsynet.

Velkommen til en hyggelig handel hos oss.